Hogyan kell Windwos 10-et telepíteni, frissíteni Windows 10-re.

A leírás alapján fel telepítheted új rendszerként, illetve már meglévő Windows 7-re, 8.0, 8.1-re

Érdemes telepíteni a Windows 10-et, mivel az előző verziókhoz képest még kevesebb erőforrás igénye van az operációs rendszernek. Az indulási sebessége is sokkal gyorsabb alvó és teljesen kikapcsolt állapotból is. Személy szerint már 1 hónapja használom és nem bántam meg.

A telepítés menete nem tér el az előző Windows-októl, maximum a grafikája változott. Letisztultabb és még egyszerűbb telepítőt kapunk.

A Windows 10 minimális gépigénye megegyezik a Windows 8.1 igényeivel. Ezzel a Microsoft elérte azt, hogy még több kompatibilis régebbi gépeken is lehet használni.

A Windows 10 telepítéséhez el kell fogadnunk amikor felajánlja nekünk, ezt a tálcán jobb oldalt lent az óra mellett találhatjuk

. Ezek után a háttérben történik a telepítő fájlok letöltése, ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk.

Hogyan kell ingyenes vírusirtót telepíteni?

Szeretnél ingyenesen minőségi vírusirtót akkor ajánlok számodra egyet.

Sokan nem tudjuk, hogy az AVG ingyenes vírusirtója tökéletesen megfelel minden feltételnek napi használat mellett.

Első lépés:
Az alábbi linkre kattintva kattints az "Free Download" majd a "Download Now" gombra.
http://www.avg.com/eu-en/free-antivirus-download

Második lépés:
Ha ezzel megvoltál nincs más dolgot, mint elindítani a telepítést. A telepítő alapértelmezetten a fizetős változatot fogja kiválasztani ezért neked kell a válaszható lehetőségek közül az ingyenes változatot telepíteni.A tovább gombra kattintva automatikusan generál kulcsot a rendszer nekünk, amit ismételt tovább gombbal elfogadhatunk. Ez után a normál telepítést kiválasztva haladhatunk tovább. A telepítés már indul is.
Ha kész, lehetőség van böngésző védelemet telepíteni, ami szerintem ajánlott, tehát nyugodtan fogadjuk el amit felajánl az AVG telepítője. Kész is vagyunk, a rendszerünk védve van. A frissítéseket automatikusan le fogja tölteni illetve a telepítés után teljes ellenőrzést fog végezni a gépünkön.

Hogyan kell bootolható pendrive-ot készíteni?

A Rufus program segítségével bootolható USB eszközöket tudsz készíteni(pendrive, memória kártya), amellyel akár Windows telepítő pendriveot is készíthetsz. A Rufus program kétszer gyorsabb bármelyik konkurens boot pendrive készítő programnál.

Első lépés:

A program letöltés az alábbi linken:
https://rufus.akeo.ie/?locale=hu_HU

Második lépés:

Program megnyitása után a legelső gördülő sávnál kell kiválasztanod az eszközt amiből szeretnél bootolható Windowst készíteni.

Partíció séma ás fájlrendszert a program automatikusan kiválasztja nekünk, ezt nem szükséges módosítani.

Fájlrendszert és a klaszter méretét szintén automatikusan kiválasztja.

Ezek után nincs más dolgod, mint a DVD ikonra kattintva a jobb alsó saroknál(Bezárás gomb felett lévő kis CD/DVD ikon) kiválasztani a telepítendő operációs rendszer .iso fájlát amit már korábban letöltöttél.

Harmadik lépés:

Indítás gombra kattintva elkezdődik a telepítő pendrive elkészítése, ami körül belül 15 percet vesz igénybe.

Ha kész a bezárás gombra kattintva tudjuk a Rufus-t pihenőre küldeni, hogy legközelebb is segítségünkre legyen.

A telepítő pendriveot, amit készítettünk, a gép újraindítása után ki kell választani a boot menüből és már indul is a telepítés.